Posició de l’ANC davant les eleccions del 25M

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic avui el manifest del seu posicionament respecte les eleccions europees del 25 de maig. En roda de premsa celebrada a la seu de l’ANC, la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, i els membres del Secretariat Nacional Pere Pugès i Noemí Morral han fet una crida als sobiranistes a votar; i a fer-ho per les opcions que defensen la consulta del 9 de novembre (CiU, ERC i ICV-EUiA).

Forcadell ha remarcat que “la consulta del 9 de novembre comença el 25 de maig”, i ha assegurat que “necessitem representants que expliquin que exercirem el dret a l’autodeterminació”. “Europa ens mira”, ha afegit Forcadell, que ha considerat “paradoxal” que al debat de candidats europeus es parlés sobre els processos polítics existents a Escòcia i a Catalunya; mentre que al debat entre els principals candidats espanyols no se’n fes referència. “Nosaltres estem en campanya electoral”, ha conclòs Forcadell, fent referència a la mobilització de les assemblees territorials per impulsar la participació d’unes eleccions amb un molt baix percentatge de vots.

En aquest sentit, Morral ha remarcat que es repartiran díptics informatius animant a la participació arreu del país i ha remarcat la importància que per a l’ANC té la internacionalització del procés; posant com a exemple la campanya “The World meets Catalonia”, presentada aquest matí en roda de premsa a Girona.

Pugès, per la seva banda, ha explicat les negociacions que ha mantingut l’ANC durant mesos per tal d’aconseguir una candidatura unitària, primer, i aconseguir que els partits incorporessin al seu programa uns punts “irrenunciables”, explicats a la Declaració de Febrer. “L’actuació unitària en aquests punts programàtics s’ha aconseguit amb escreix i ens hem de felicitar”, ha conclòs Pugès.

El manifest aprovat pel Secretariat Nacional de l’ANC crida a “desbordar les urnes amb un missatge socialment plural, però nacionalment clar i unitari: votarem la nostra llibertat el 9 de novembre”

Deixa un comentari